Personages

In deze musical zijn 19 rollen waarvan er een aantal dubbelrollen zijn. Het aantal rollen kan gemakkelijk worden uitgebreid of verminderd, bijvoorbeeld door het animatieteam en/of de bemanning groter of kleiner te maken. De personages in dit stuk zijn:

Commandant Willem Waterman
Nederlandse astronaut, die de eer heeft om als eerste mens voet op Mars te mogen zetten. Hij weet nog niet wat hij dan zal gaan zeggen. Willem Waterman vindt techniek geweldig.
 
Internationale bemanning
- Amerikaanse astronaut Scott
- Russische kosmonaut Joeri
- Franse spationaute Valerie
- Chinese taikonaute Yin Yang
De bemanning ruziet voortdurend over welk land het meest heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de ruimtevaart

De Chinese taikonaute Yin Yang strooit graag met Chinese wijsheden

Professor Döppelstein
is de achterneef van de beroemde geleerde Albert Einstein. Hij denkt dat het werk van zijn achterneef nog niet af is en reist naar Mars om zijn "Absolute Relativiteitstheorie" te bewijzen.

Prof. Döppelstein werkt aan de Absolute Relativiteitstheorie.
Hij is een verre neef van de beroemde geleerde, Albert Einstein

Kees en Miranda Ram
hebben de reis naar Mars gewonnen als hoofdprijs in de staatsloterij. Miranda denkt dat je op Mars lekker kunt picknicken. Kees had liever een geldprijs gewonnen maar hij heeft nu wel de tijd om van zijn muisarm af te komen.

Miranda denkt dat je op Mars lekker kunt picknicken
Joris Soetekouw en Trudy Reisiger
Joris en Trudy zijn voor hun werk meegereisd in het ruimteschip. Joris moet op Mars een grote reclamestunt bedenken voor het chocolademerk “Stars”. Trudy moet een plan maken voor toekomstige vakanties in de ruimte. In het ruimteschip hebben zij een virtueel kantoor ingericht maar van echt werken komt niet veel terecht.
Cor en Klaas Koevoet
tweelingbroers, die zich voordoen als geheime agenten. In werkelijkheid zijn Cor en Klas echter hackers en beschikken zij over microchips waarmee zij de virtuele werkelijkheid van computerspelletjes echt kunnen maken. Klaas wil de eerste president van Mars worden.

Cor en Klaas Koevoet hebben zich in de gevangenis omgeschoold tot computerprogrammeurs.
Tim en Toos
ziin kinderen die zich als verstekelingen in het ruimteschip hebben verstopt. Zij hebben genoeg van hun virtuele school en willen wel eens iets spannends beleven. Dat gebeurt natuurlijk tijdens de reis naar Mars. Hun computerkennis komt daarbij goed van pas.
 
Dokter Leo de Leeuw, cateraarster Katja Kreeft en het Animatieteam
hebben als taak er voor te zorgen dat de bemanning en de passagiers fit en gezond blijven. Een reis door de ruimte is nu eenmaal niet zonder risico´s en bovendien kan de verveling toeslaan. Het animatieteam weet daar raad op met allerlei vormen van virtueel vermaak.

Het animatieteam zorgt er voor dat niemand zich in het ruimteschip hoeft te vervelen door allerlei vormen van virtueel vermaak

De (virtuele) vrouwen van Venus
bezoeken eens per jaar de planeet Mars om op zoek te gaan naar een man voor hun Godin van de Liefde. Maar zij stellen nogal hoge eisen aan zo'n man.
 
(virtuele) Marsmannetjes
doen al het werk op hun planeet draadloos. Dus geen gedoe met kabels en snoeren. Wat zou dat heerlijk zijn als dat bij ons ook kon.
 
Man van 120 jaar
tevens de oudste man van Nederland. Hij heeft de eerste maanlanding van de mens in 1969 nog op televisie gezien.
 

Verslaggeefster
kleine (dubbel)rol in deze musical
.