Rik is met zijn moeder, de schrijfster Karin Kroonendal op Safari-vakantie. Het vliegtuig moet boven het oerwoud een noodlanding maken. Eenmaal op de grond gaan Rik en zijn moeder op avontuur uit. Zij belanden in het dorp van de Quasi's. Daar raken zij bekend met de gewoonten van dit volk.

Niet lang daarna verschijnt het echtpaar Koen en Willemijn in het dorp. Voor Willemijn is dit even slikken, want zij is luxe gewend. Koen heeft een druk bestaan als directeur van een energiebedrijf. En dat het niet goed is om het altijd maar druk te hebben, blijkt algauw. Want Koen begaat een pijnlijke vergissing. Hierdoor wordt hij betoverd en kan hij alleen nog maar kwaken als een kikker. Willemijn maakt de situatie alleen nog maar erger.

Maar gelukkig is Dinka, de medicijnman van de Quasi's niet zo oorlogszuchtig als hij er uit ziet. Hij maakt de betovering ongedaan. Om zijn fout goed te maken, belooft Koen het dorp van de Quasi's van electriciteit te voorzien. Weldra zal voor de Quasi's de moderne tijd aanbreken.

Terug naar de beginpagina

 


"Gegroet geesten van onze voorouders.
Wij vragen u om voldoende regen en een goede jacht"

"Rustig maar moeder laat mij het
woord maar doen.."