-------Clubblad -------

Impuls Breedtesport Zuidwest Friesland
Impuls is het breedtesportproject dat de gemeenten Heerenveen, Lemsterland, Skarsterlân en Sneek gedurende 6 jaar (2002 t/m 2007) samen uitvoeren.

KNVB denkt aan Eredivisie voor damesvoetbal
De KNVB wil dat het vrouwenvoetbal van beter niveau wordt, zodat Nederland beter vertegenwoordigd is op grotere toernooien. Door een Eredivisie voor vrouwen op te zetten denkt de KNVB dat het vrouwenvoetbal hoger wordt. 16 Clubs, waaronder Ajax, PSV, Feyenoord, Heerenveen en FC Utrecht, hebben te kennen gegeven wel iets te zien om het damesvoetbal omhoog te tillen.

FC Twente stort zich op het vrouwenvoetbal
De Enschedese eredivisieclub streeft niet alleen naar een professioneel team op het hoogste niveau, maar wil ook een complete jeugdafdeling voor meisjes op poten zetten.

Selectie Oranje A
Bondscoach Vera Pauw heeft 19 speelsters uitgenodigd naar aanleiding van de selectieactiviteit van het Nederlands vrouwenelftal van 16 januari jl. De geselecteerden spelen op 23 januari een wedstrijd te Zeist.

Kinderen en Profvoetballers
Voetbal is de meest populaire sport in Nederland. Bekende voetballers uit de Eredivisie geven het goede voorbeeld en begeleiden kinderen van basisscholen gedurende een periode van 20 weken. De kinderen gaan naar de voetbalclub en de voetballers komen op bezoek in de klas.
Het project start met een clinic en een fit- en gezondheidstest in het stadion van de Eredivisieclub. De kinderen ondertekenen daar een contract met één van de spelers. Hierin beloven zij zich gedurende het project in te spannen om actief aan hun gezondheid te werken. Op school komen tijdens het project thema's over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde.