Fc Peroetsja

Het gaat niet zo goed met het gemengde team van Fc Peroetsja. Er wordt onderling niet goed samengespeeld en daardoor worden veel wedstrijden verloren. Voorzitter Annie vindt dat er iets moet gebeuren. Zij is ambitieus en wil graag met haar team meedoen aan een belangrijk toernooi voor gemengde teams.

Samen met de beide coaches Henk en Rita pakt zij de zaken energiek aan. Zij organiseren een groots sportfeest en dat blijkt zijn uitwerking niet te missen. De teamgeest is er sterker door geworden en ook hebben de jongens en meisjes geleerd om vooroordelen over elkaar door te prikken. De club heeft er bovendien twee talenten bij gekregen: Alvira en Stefan.

Ook voor de buurt is het sportfeest een goede zaak geweest. De hangjeugd heeft dankzij de moeder van Alvira een plek gekregen binnen de vereniging. Daar kunnen zij aan allerlei activiteiten meedoen. De gemeente verleent hiervoor zelfs subsidie aan de club. Dicky “Kroket”, die een beetje sportschuw is, komt er door het sportfeest achter dat er ook voor hem een sport is om te doen.


Lees uitgebreide versie

Bekijk overzicht per scène