Inhoud per scène

Scène 1 Fc Peroetsja
In scène vindt een voorbeschouwing plaats met een plaatselijke voetbalkenner. Dan komen de spelers, trainers en supporters op om het publiek welkom te heten met het clublied. Fc Peroetsja is een toffe club.

Scène 2 Alweer een nederlaag
Het gaat echter helemaal niet zo goed met het gemengde team. Er wordt niet goed samengespeeld. Bovendien heeft de trainer het veel te druk met zijn werk om het team goed te kunnen coachen. Gelukkig krijgt hij hulp van de kantinejuffrouw die best wel weet hoe het voetbalspelletje in elkaar zit. De voorzitster heeft een uitnodiging ontvangen van de voetbalbond om mee te doen aan een toernooi voor gemengde teams. De winnaar van dat toernooi mag de voorwedstrijd spelen van het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen.

Scène 3 Hoe vertel ik het mijn ouders
Alvira en haar vriendinnen bekijken 's avonds de training van het gemengde team. Alvira is stil maar haar drie vriendinnen kibbelen er vrolijk op los. Marissa heeft alleen maar oog voor de jongens. Helen vindt voetbal maar niks en Ilse vind boksen pas een stoere sport. Alvira zou best willen voetballen, maar zij mag niet van haar ouders. Trainer Rita vindt dat jammer en probeert Alvira over te halen om toch eens mee te voetballen. Het team kan wel wat versterking gebruiken.

Scène 4 Niks te doen
De hangjeugd heeft een nieuwe hangplek gevonden. Hun jeugdhonk is ruim een jaar geleden door brand verwoest. De hangjeugd komt bij elkaar, maakt veel lawaai en bezorgt de buurt nogal wat overlast. Stefan is kwaad. Zijn vader is thuis herstellend van een knie-operatie en zeurt nu steeds dat Stefan niet zo veel achter de computer moet kruipen. De hangjeugd moet weinig hebben van sport. Ze hangen wat verveeld rond en breken uit verveling de dug-out af en laten veel troep achter.

Scène 5 Groter dan ooit
De gebroeders De Groot hebben een eigen bouwbedrijf en zij worden gevraagd om een nieuwe dug-out te bouwen. Als de gebroeders horen dat de club mee wil doen aan een belangrijk toernooi, vatten zij het plan op om sponsor van de club te worden. Zij fantaseren over de aandacht van de media en de voetbalbobo's.

Scène 6 Dicky "Kroket"
Dicky "Kroket" is een buitenbeentje. Hij is niet zo goed in sport en nogal wat traag en onhandig in zijn bewegingen. Hij snoept en snackt veel tussendoortjes en heeft daardoor de bijnaam "Kroket" gekregen. Als Dicky zich voor de zoveelste keer ziek meldt voor gymnastiek, krijgt hij van de artsen te horen dat hij meer aan sport moet doen, want anders wordt hij veel te zwaar. Dat is ongezond.

Scène 7 Samen in een team
Het gaat nog steeds niet goed met het team. Dat komt omdat jongens en meisjes in het team nog vooroordelen over elkaar hebben. Dat komt het samenspel niet ten goede. Alvira doet stiekem mee. Zij kan goed voetballen. Als haar ouders op het veld komen, zijn deze eerst heel erg boos. Maar als ze zelf zien hoeveel plezier Alvira beleeft aan het voetballen, veranderen zij van gedachten. Voorzitter Annie nodigt de ouders uit voor het sportfeest, dat zij wil organiseren om de teamgeest te versterken.

Scène 8 Sport Verbroedert
De trainers Henk en Rita treden op als gastheer en gastdame van het sportfeest. Tijdens het sportfeest kan iedereen laten zien welke sport hij of zij beoefent. Voor Dicky "Kroket" is het sportfeest een mooie gelegenheid om er achter te komen welke sport het beste bij hem past. De moeder van Alvira vindt het sportfeest zo leuk dat zij besluit om als vrijwilligster de club te komen helpen.

Scène 9 In de dug-out
Fc Peroetsja moet de belangrijke wedstrijdspelen tegen de nog ongeslagen koploper. Naast Alvira heeft de club er nog een speler bij gekregen en dat is Stefan. Hij heeft de ruzie met zijn vader bijgelegd. Alvira scoort het winnende doelpunt en brengt de club weer terug in de race voor het kampioenschap. De ouders van Alvira zij trots. De moeder van Alvira heeft allerlei activiteiten opgezet, die in de smaak vallen van de hangjeugd. Hierdoor heeft de buurt minder overlast van hen. Het doelpunt van Alvira wordt uitbundig gevierd door de supporters.

Scène 10 Kampioenen
Door de overwinning keert het geloof in het kampioenschap terug en is er weer zicht op deelname aan het belangrijke toernooi. Alvira wordt gevolgd door scouts van de voetbalbond. Zij wordt uitgenodigd voor de opleiding voor het nationale vrouwenvoetbalteam. Het kampioenschap is symbolisch voor het afscheid van groep 8 van de basisschool. Er is veel geleerd. De leerlingen wacht een nieuwe uitdaging in het voortgezet onderwijs. Dicky "Kroket" keert nog eenmaal terug op het podium. Hij is op de fiets. Als hij straks naar zijn nieuwe school, laat hij zich niet meer met de auto brengen door zijn vader. Hij gaat op de fiets.